Mahdollista kristillisten arvojen mukainen työ ja evankeliumin levittäminen tulevienkin sukupolvien keskuudessa. Tue kristillistä työtä koti- ja ulkomailla osoittamalla valitsemasi osuus testamentistasi Päijät-Hämeen Evankelisluterilaiselle Kansanlähetykselle.

Testamentilla voit suunnitelmallisesti olla mukana arvojesi mukaisessa kristillisessä työssä tulevienkin sukupolvien aikana. Testamenttilahjoitukset ovat tärkeä osa järjestömme tominnan rahoitusta. Yhdistyksenä emme joudu maksamaan perintöveroa, vaan lahjasi menee kokonaisuudessaan toimintaamme.

Kansanlähetys kuuluu valtakunnalliseen Hyvä testamentti -kampanjaan (hyvatestamentti.fi). Olemme myös Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry:n jäsen. Arvostamme ja kunnioitamme lahjoittajaa antamalla ajankohtaista tietoa siitä, miten lahjoituksia käytetään huomioiden lahjoittajan yksityisyyden ja kunnioittaen lahjoittajan toiveita. Noudatamme vastuullisen varainhankinnan ammatillisia arvoja ja periaatteita.

Testamentin tekeminen on merkityksellinen päätös ja on tärkeää, että se laaditaan oikein.  Testamenttia voi myös aina muuttaa. Jokainen testamenttilahjoitus käsitellään luottamuksella ja ammattimaisesti. Kerromme lahjoittajalle avoimesti työstä ja toiminnan rahoituksesta.

Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!

 

Hyvä Testamentti

Testamenttia on hyvä säilyttää laadinnan jälkeen sellaisessa paikassa, mistä se varmuudella löytyy kuoleman jälkeen. Testamentti tulee löytyä aina alkuperäisenä eli kopiot eivät ole päteviä. Testamenttia ei tarvitse rekisteröidä samalla tavalla kuin esimerkiksi avioehtosopimusta eikä sellaisesta edellytyksestä ole laissakaan säädetty. Turvallisen ja varman säilytyspaikan löytäminen jää siis aina testamentin tekijän vastuulle.

Turvallisin paikka testamentin säilyttämiseen lienee pankin tallelokero tai pankin tarjoama asiakirjasäilytys, josta testamentti varmuudella löytyy testamentintekijän kuoleman jälkeen. Pankki saa nimittäin automaattisesti tiedon henkilön kuolemasta Väestörekisterikeskuksesta ja pankki lähettää ilmoituksen heillä olevasta asiakkuudesta vainajan viimeiseen osoitteeseen. Näin perilliset saavat tiedon asiakkuudesta ja osaavat sitten selvittää, mitä asiakkuuteen sisältyy. Perunkirjoitusta varten pankki laatii asiakkuusilmoituksen, josta ilmenee myös mahdollisen tallelokeron olemassaolo.

Minkä ikäisenä?

Testamentti on syytä tehdä hyvissä ajoin. Parempi ajoissa kuin liian myöhään. Testamentin voi tehdä jokainen täysi-ikäinen ja oikeustoimikelpoinen. Yli 18 –vuotias voi määrätä testamentillaan jäämistöstään. Testamentin saa tehdä nuorempanakin eli 15 -vuotias voi jo määrätä siitä omaisuudesta, jota hänellä on oikeus itse hallita. Testamenttia voidaan päivittää aina elämäntilanteen ja omien arvojen mukaan. Jos testamentti on tehty vaikka 30-vuotiaana ja nyt olet 60-vuotias, on elämäntilanteissa ja arvoissa varmasti tapahtunut niin paljon muutoksia, että testamentti vaatii päivitystä. Hyvänä ohjenuorana pidetäänkin, että elämäsi tärkeitä asiakirjoja on syytä tarkastella vähintään 5 vuoden välein.

Piia Jeremejeff
Varainhoidon lakimies, varatuomari
säästöpankki.fi/nooa

Luottamuksellinen yhteydenotto Hyvä testamentti -kampanjan lakiasiantuntijalle.

Hyvä Testamentti -logo

ARVOPAPERILAHJOITUS:

Vastaanotamme arvopapereita, joiden osinkotuotoilla rahoitamme työtämme.

Arvopapereita voi lahjoittaa Kansanlähetyksen arvo-osuustilille tekemällä omalle arvo-osuustilille siirtopyynnön. Annamme pyydettäessä Kansanlähetyksen arvo-osuustilin numeron, jolle arvo-osuudet voi siirtää. Numeron saatuasi voit olla yhteydessä oman säilyttäjäyhteisösi konttoriin ja täyttää heidän vaatimansa dokumentit.

Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!

Kallonen Peeti

piirijohtaja, Päijät-Häme

peeti.kallonen@sekl.fi

+358 44 747 7764